Trouwen in het buitenland

Droomt u er ook van om uw huwelijksfeest op een zonnige dag te houden? Dan is trouwen in het buitenland misschien wel iets voor u!
Trouwen in de open lucht is tegenwoordig erg populair. Jammer genoeg ben je in België nooit zeker van mooi weer. Uitwijken naar zuidelijker bestemmingen, zoals trouwen in het buitenland, kan dan de ideale oplossing zijn. Bovendien kan trouwen in het buitenland al het begin betekenen van een heerlijke en vooral romantische huwelijksreis.

  • Als ik in het buitenland trouw, trouw ik dan legaal?
  • 3 magische regio’s voor de perfecte bruiloft in het buitenland
  • Is het nodig om een weddingplanner in te schakelen als je in het buitenland trouwt?

Als ik in het buitenland trouw, trouw ik dan legaal?

Het portaal voor informatie en diensten van de Belgische overheid, Belgium.be, stelt dat een huwelijk in het buitenland alleen geldig is in België als u voldoet aan de Belgische wettelijke voorwaarden om te trouwen en als het huwelijk wordt voltrokken volgens de in het betreffende land gebruikelijke vormen. Als buitenlander gelden steeds de huwelijksvoorwaarden van het land waarvan u de nationaliteit bezit.

3 magisch romantische regio’s voor het perfecte huwelijk in het buitenland

Voel je je al helemaal opgewonden bij de gedachte aan een huwelijksfeest in het buitenland? Trouw dan zeker onder de Spaanse, Italiaanse of Franse zon!

Bruiloftsfeest op Ibiza

ibiza

Een huwelijksfeest op het trendy eiland Ibiza vergt heel wat planning vooraf. Het is niet zo eenvoudig om legaal te trouwen in Spanje. Daarom moet u ruim van tevoren beginnen met de voorbereidingen voor uw bruiloft en de hulp inroepen van een weddingplanner (die de taal spreekt) of een juridische dienst, zoals de ambassade. Laat dit u vooral niet afschrikken! Trouwen op Ibiza is meer dan de moeite waard!

Op Ibiza kun je heel extravagant of minimaal trouwen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft een bruiloft op Ibiza niet altijd heel duur te zijn. Je kunt ook gaan voor de zalige, zorgeloze bohemian beach vibe. Waar de zonsondergang, witgekalkte kerken, heerlijk eten en een intieme kring zorgen voor een onvergetelijk uniek moment Natuurlijk kun je op Ibiza ook op een heel extravagante manier trouwen. Locaties zoals een club, strandbar of luxe villa kunnen je het gevoel geven dat je een echte VIP bent op je huwelijksfeest. Om deze high-end bruiloft compleet te maken, kun je een top DJ inhuren met de perfecte Ibiza playlist!

Een bruiloft in het prachtige Toscane

tuscany

Zijn jullie net zo verliefd als Romeo en Julia? Dan is trouwen in Toscane de perfecte setting voor de meest romantische bruiloft in het buitenland. In Toscane kun je genieten van een prachtige kustlijn, historische dorpjes en veel heuvelachtige gebieden met wijngaarden. Hoe heerlijk zou het zijn om met een vespa naar de kerk te rijden? Of hoe kunt u uw naaste vrienden en familie meer verwennen dan met een uitgebreid antipasto buffet rijk aan mozzarella, olijven en bruschetta’s, gevolgd door heerlijke zelfgemaakte pizza of pasta. En niet te vergeten de heerlijke wijnen zoals Chianti en Montepulciano. Kortom, Toscane is de perfecte locatie voor een heerlijk dolce vita huwelijksfeest!

Trouwen in de Provence

provence

Elkaar het jawoord geven op een prachtig Frans landgoed, wat wil je nog meer? Frankrijk ligt op slechts enkele uren rijden van België. Uw gasten kunnen dus gemakkelijk naar uw toplocatie in de Provence reizen. Begin uw “belle histoire” tussen de wijngaarden, olijfbomen, prachtige kastelen en authentieke landgoederen. In de Provence kunt u uw gasten verwennen met heerlijke kaas, wijn en een magische zonovergoten avond.

Waarom het inhuren van een weddingplanner een goed idee is bij een buitenlands huwelijksfeest

Een weddingplanner inhuren om je huwelijksfeest te organiseren is sowieso handig, maar niet noodzakelijk. Voor een buitenlands huwelijksfeest ligt dat een beetje anders. In een vreemd land gelden andere wetten, spreekt men een andere taal, en weet je waarschijnlijk niet de juiste adressen. Een weddingplanner wel! Zij weten waarschijnlijk het beste adres voor jullie bruidstaart, bruidsboeket en de locatie. Daarnaast kunnen zij gemakkelijk juridische zaken regelen, zoals het rechtsgeldig maken van het huwelijk.